Actueel nieuws

 Zoeken

 


In de klas werken wij momenteel aan de ÏPC unit "Fitheid en gezondheid". Vandaag hebben wij, omdat dit heel goed aansluit bij de unit, een les over de ambulance gevolgd.
De vader van Twan werkt op de ambulance en heeft vandaag, met twee collega's en uiteraard een echte ambulance, een bezoekje gebracht aan onze school.
De kinderen hebben vandaag geleerd hoeveel mensen er in een ambulance aanwezig zijn, wanneer de ambulance komt, welke kleding de chauffeur en de verpleegster dragen en nog veel meer.
Ook hebben we geleerd welke apparatuur er allemaal aanwezig is in de ambulance en hoe deze apparatuur werkt. Deze apparatuur werd ook op ons "getest". Zo mocht Shay aan de hartslagmeter, kreeg Kyan een bloeddrukmeter om, heeft Meike naar het hart van Abigail geluisterd en werd de arm van de juf gespalkt.
Vervolgens mochten we onze jas aantrekken en een kijkje nemen in de ambulance. We hebben gezien hoe de zwaailichten werken (en welke kleuren er allemaal zijn), geluisterd naar de sirene (wel met onze oren dicht, want jeetje wat maakt de sirene een ontzettend hard geluid!) en de spullen in de ambulance bekeken.

Wij willen de vader van Twan en zijn collega's ontzettend bedanken voor de leuke en leerzame les!


Gepubliceerd op 20-11-2015 door Redactie

Categorieën: categoryGroepsnieuws categorybanner

Bekeken: 2644 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen