Actueel nieuws

 Zoeken

 


Met groep 5 zijn wij, met IPC, al een tijdje gestart met de unit 'Ontdekkingsreizigers en avonturiers'. 
De vader van Femke was zo lief en enthousiast om van de kinderen echte avonturiers te maken! Dit deed hij door een echte gave speurtocht uit te zetten. De kinderen kregen te maken met het gebruik van een kompas, GPS, kaartlezen en schatzoeken. 
Aan het begin van de speurtocht kregen de kinderen per groepje een kaart. Dat de schatkaart echt was, konden we zien aan het kruis dat erop stond. Daar was de schat begraven. Nadat de kinderen op de plek aan waren gekomen, moesten zij zoeken naar de schat. Dit bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. In een buisje werd namelijk de volgende aanwijzing gevonden. Dit was een aanwijzing met echte graden berekend. Via de GPS op de telefoon gingen de kinderen op zoek naar de volgende aanwijzing. Gelukkig werd ook deze gevonden.
Bij de volgende aanwijzing moesten de kinderen het kompas gebruiken. 80 stappen zetten naar een bepaald aantal graden. Er waren kinderen die precies op de goede plek uitkwamen.
Zo kwamen de kinderen steeds meer in de buurt van de echte schat van kapitein Bontbaard. De volgende en laatste aanwijzing was te vinden onder een bankje. Dat zat daar netjes onder vast geplakt. Nadat deze aanwijzing was gevonden, konden de kinderen op zoek naar de schat. Met vereende krachten werd deze schat, met echte (chocolade) goudstukken gevonden. Uiteraard was deze diep begraven onder het zand. Nadat de kinderen allemaal een goudstuk hadden gekregen, zijn wij onder leiding van de hulpouders weer teruggelopen naar school.
Laten wij hopen dat kapitein Bontbaard zijn schat niet terug komt halen!

Gepubliceerd op 20-10-2017 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 5 categoryAlgemeen categorybanner

Bekeken: 788 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen