Actueel nieuws

 Zoeken

 


Startpunt ‘gezondheid en fitheid’

Met IPC starten wij elke unit met een startpunt. Het startpunt is om de kinderen enthousiast te maken voor de unit.
Voor de unit gezondheid en fitheid zijn we gestart met een echte bootcamp. Bootcamptrainer Tim van bootcampteam Den Haag kwam een les geven.
Nadat er was uitgelegd dat een bootcamp voor kracht, snelheid en uithoudingsvermogen gingen de kinderen beginnen met de warming-up. De kinderen werden uitgedaagd om burpies en sit-ups te doen. Nadat iedereen goed opgewarmd was, werd en een kleine ‘stormbaan’ gemaakt. Een grote map op twee banken waar de kinderen onderdoor moesten om vervolgens op een matje tien keer zo hoog mogelijk te springen. Werd de eerste ronde nog in 3.04 minuut gedaan, de tweede ronde was al een stuk sneller met een tijd van 2.50. En dat was zelfs inclusief het vastzitten van Mason en meester Tim onder de mat.
Trainer Tim had ook nog een leuke samenwerkingsopdracht verzonnen. Een bokspad moest over het hoofd van het eerste kind worden gegeven naar het tweede kind dat daarachter stond. Dit kind gaf hem vervolgens door aan het derde kind, maar dan onder de benen door. Dit zo snel mogelijk zonder de bokspad te laten vallen. Het was heel gaaf om te zien hoe snel groepjes waren, maar ook goed netjes sommige groepjes te werken gingen.
Als allerlaatste mochten de kinderen om de beurten slaan als Donky Kong. Eén kind hield de bokspad vast, de andere moest zo snel mogelijk erop slaan. En dit wel 20 seconde lang.
Moe maar toch vol energie gingen de kinderen daarna terug naar de klas!

 

Gepubliceerd op 27-11-2017 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 5 categoryAlgemeen

Bekeken: 555 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen