Actueel nieuws

 Zoeken

 


 

IPC: Dinosaurussen groep 5

De afgelopen weken zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 (MP2) aan de slag gegaan met het thema dinosaurussen. De activiteiten die zij hebben gedaan hadden te maken met het leerdoel: Ik kan informatie over dinosaurussen opzoeken in verschillende bronnen. Hiervoor was het wel handig om goed door te nemen wat bronnen zijn.
 

De kinderen hebben geleerd over feiten en mythen. We hebben met de klas stellingen doorgenomen en democratisch besloten of dit een feit of een mythe was. Als de meeste kinderen zeiden dat het een feit was en jij denkt dat het een mythe is, mag je het kaartje verhangen op het bord als je bewijs hebt.

Ook hebben de kinderen geleerd dat het tijdperk van de dino’s uit drie verschillende periodes bestaat: Het Trias, het Jura en het Krijt. Over deze periodes hebben de kinderen muurkranten gemaakt. Informatie over welke dinosaurussen er in de betreffende tijd leefden en andere informatie die ze konden vinden.

De rede dat wij al zoveel kunnen leren over de dinosaurussen heeft onder andere te maken met de paleontologen. Maar wat is nou eigenlijk precies een paleontoloog? Vraag eens naar de informatiefolders die de kinderen hebben gemaakt!

Gepubliceerd op 28-09-2018 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 5 categoryAlgemeen

Bekeken: 554 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen