Actueel nieuws

 Zoeken

 


Na de kerstvakantie is groep 3 gestart met hun eerste IPC thema. Het thema is ‘Magische media, communicatie’. Groep 4 is al voor de vakantie met dit thema begonnen. In groep 3 zijn de afgelopen weken onder andere de vakken kunstzinnige vorming, maatschappelijke vorming en internationaal aanbod gekomen.  

Bij kunstzinnige vorming hebben wij geleerd dat kunstenaars in hun kunstwerk vaak een gevoel proberen over te brengen. We hebben besproken hoe je bepaalde gevoelens in een schilderij kan herkennen en of het klopt met het gevoel dat zij zelf krijgen bij dat kunstwerk. Tot slot heeft iedereen geprobeerd een gevoel over te brengen in een eigen kunstwerk.  Na de kerstvakantie is groep 3 gestart met hun eerste IPC thema. Het thema is 'Magische media, communicatie. In de klas hebben wij de afgelopen weken hard gewerkt aan de volgende vakken; geschiedenis, maatschappelijke vorming, kunstzinnige vorming, internationaal. ICT en techniek.

Bij kunstzinnige vorming hebben wij geleerd dat kunstenaars in hun kunstwerk vaak een gevoel proberen over te brengen. We hebben besproken hoe je bepaalde gevoelens in een schilderij kan herkennen en of dat gevoel klopt met het gevoel dat zij zelf krijgen bij dat kunstwerk. En tot slot heeft iedereen geprobeerd een gevoel over te brengen in een eigen kunstwerk.

Gebarentaal is ook een manier van communiceren en dat hebben we geleerd bij het vak maatschappelijke vorming. Met onze handen hebben wij letters gemaakt en zo konden wij onze naam spellen. Het was best lastig om een boodschap over te brengen zonder te praten. Wel vonden wij het heel erg leuk om te doen.

Tijdens de les internationaal leerden wij over hoe er in andere landen gecommuniceerd wordt en welke talen zij daar spreken. Zo hebben wij geoefend met het zeggen van "hallo" in wel 15 verschillende talen.

Als laatst komt nog het vak natuuronderwijs aan bod en daarna zullen wij dit thema afsluiten met een uitje naar het communicatie museum. Ons volgende thema wordt 'we zijn wat we eten'. Iedereen is nu al erg benieuwd naar de dingen die we dan gaan leren.

Gepubliceerd op 30-01-2019 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 3

Bekeken: 221 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen