Actueel nieuws

 Zoeken

 


Na de startweken in groep 6 zijn wij begonnen aan de eerste unit van dit schooljaar. Het heet ontdekkingsreizigers en avonturiers.

Tijdens het startpunt hebben de kinderen een route getekend op een kaart van onze wijk. Daarna mochten ze op ontdekkingstocht om te kijken waar de routes van hun klasgenoten toe leidden.

Vervolgens maakten de kinderen een mindmap met alles wat ze al weten over dit onderwerp. Gedurende de unit mogen ze deze mindmap verder aanvullen.

Inmiddels hebben de kinderen de doelen van aardrijkskunde behaald. De kinderen van groep 6 weten nu hoe bepaalde plaatsen zijn veranderd door ontdekkingen van avonturiers en ze kunnen geografische woorden gebruiken zoals evenaar, continent, driedimensionaal, werelddeel, kompas om iets uit te leggen over wereldkaarten.

Nu zijn we begonnen met de doelen van geschiedenis. Ze leren hoe mensen leefden in de periode van ontdekkingsreizigers en ze kunnen daarvoor hun informatie halen uit verschillende bronnen (zoals boeken en internet).

We gaan na de herfstvakantie verder met doelen voor kunstzinnige vorming, mens en maatschappy, natuuronderwijs en internationaal. Komt u gerust eens kijken naar ons IPC bord, dan kunt u zien hoe we deze bovenstaande doelen bereikt hebben.

Gepubliceerd op 16-10-2019 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 6

Bekeken: 460 keer