Groep 6

Welkom op de site van groep 6!

 

Onze meester en juf zijn: Meester Ashok en juf Marjolein

 

 

 

 

 

Groep 6 nieuws

 Zoeken

 


De afgelopen weken zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 (MP2) aan de slag gegaan met het thema dinosaurussen. De activiteiten die zij hebben gedaan hadden te maken met het leerdoel: Ik kan informatie over dinosaurussen opzoeken in verschillende bronnen. Hiervoor was het wel handig om goed door te nemen wat bronnen zijn. Tijdens de weeksluiting van enkele weken geleden heeft u al kunnen zien, wat we allemaal al hebben geleerd en gedaan.

De kinderen hebben geleerd over feiten en mythen. We hebben met de klas stellingen doorgenomen en democratisch besloten of dit een feit of een mythe was. Als de meeste kinderen zeiden dat het een feit was en jij denkt dat het een mythe is, mag je het kaartje verhangen op het bord als je bewijs hebt.

Ook hebben de kinderen geleerd dat het tijdperk van de dino’s uit drie verschillende periodes bestaat: Het Trias, het Jura en het Krijt. Over deze periodes hebben de kinderen muurkranten en andere producten gemaakt. Informatie over welke dinosaurussen er in de betreffende tijd leefden en andere informatie die ze konden vinden.

De reden dat wij al zoveel kunnen leren over de dinosaurussen heeft onder andere te maken met de paleontologen. Maar wat is nou eigenlijk precies een paleontoloog? Vraag eens naar de informatiefolders die de kinderen hebben gemaakt!

Om het thema extra bijzonder te maken, hebben we er een excursie naar Hystoryland aan toegevoegd. Dit themapark heeft een mooie collectie van bezienswaardigheden en activiteiten. De kinderen konden hier naar hartenlust spelen, ontdekken en leren. Botten van dino’s opgraven, luisteren naar verhalen van medewerkers van het park en kijken naar de prachtige beelden van dino’s. De kinderen hebben er van genoten en wij stiekem ook.

Gepubliceerd op 15-10-2018 door Leerkracht

Categorieën: categorygroep 5 categorygroep 6 categoryAlgemeen categorybanner

Bekeken: 699 keer

© 2014 obs De Bonte Tol | Gantellaan 5 | 2642 JK Pijnacker

directie mw. F. Hogervorst | tel hoofdgebouw 015-3699256 | tel bijgebouw 015-3699410 | info@debontetol.nl | Inloggen