Ons onderwijs

Ons onderwijs

We zijn op De Bonte Tol actief bezig met verschillende manieren van samenwerken. Per periode wordt er schoolbreed een nieuwe coöperatieve werkvorm geïntroduceerd. Een coöperatieve werkvorm is een manier van samenwerken in de klas. Doordat deze werkvorm door de hele school wordt ingevoerd, weten kinderen precies wat ze moeten doen, ook als ze naar een andere groep gaan. Daarnaast werken we met een maatjessysteem, waarbij leerlingen van verschillende leeftijden de samenwerking met elkaar aangaan. 

Iedere leerkracht besteedt veel aandacht aan de sfeer op De Bonte Tol. Met TA4Kids leren onze leerlingen onder andere om naar zichzelf te kijken, naar de ander te luisteren en complimenten te geven. We investeren in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen, zodat we samen een sfeer creëren waarin de leerlingen zich veilig voelen om zich open te stellen en te groeien.

Iedere week komt IPC meerdere dagen aan bod. Verschillende vakken (zoals aardrijkskunde, geschiedenis en natuur) worden gecombineerd binnen thema’s. Vanaf groep 3 werken de leerlingen met IPC. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen leren om naar andermans verhaal, cultuur en land te luisteren en te kijken. Zo leren ze begrip te hebben voor de situatie of reactie van een ander. 

Bonte Tol-060.jpg

Lees meer over ons onderwijs

Zelfstandigheid

We investeren in de zelfstandigheid van onze leerlingen door ze te leren om zelf keuzes te maken, te plannen, samen te werken en te evalueren.

Verder lezen
Zelfstandigheid

Veiligheid

Wij leren onze leerlingen samen spelen, werken en leren. Door TA4Kids krijgen onze leerlingen inzicht in wie ze zijn en hoe ze zelf invloed hebben op hun eigen gedrag.

Verder lezen
Veiligheid

IPC

Met IPC ontdekken de leerlingen uiteenlopende thema’s vanuit verschillende invalshoeken en culturen. Met als uitgangspunt: leren is leuk!

Verder lezen
IPC

Talentontwikkeling

Samen met de leraren én met elkaar ontdekken onze leerlingen wat hun talenten zijn en wat ze leuk vinden om te doen.

Verder lezen
Talentontwikkeling

Afstemmen onderwijsbehoeften

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich optimaal kan ontwikkelen. De leerlingenzorg op De Bonte Tol draagt hieraan bij.

Verder lezen
Afstemmen onderwijsbehoeften

Nijntje Beweegdiploma

Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en tegelijkertijd alle essentiële basisvormen van bewegen leert.

Verder lezen
Nijntje Beweegdiploma