Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het Nijntje Beweegdiploma halen!  

Wat is het Nijntje Beweegdiploma?

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter. 

WhatsApp Image 2022-10-31 at 21.31.19.jpeg

Meedoen

Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

De lessen bij obs De Bonte Tol

Leer je kind ook op een leuke manier de basis van bewegen! Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:  

- Beweegdiploma 1 voor peuters en kinderen uit groep 1;
- Beweegdiploma 2 voor kinderen die beweegdiploma 1 al hebben en kinderen uit groep 2.

De kleuters die bij ons op school zitten krijgen één keer per week de Nijntje beweeglessen in de gymles en hebben in april hun beweegfeestje.

Naast de lessen op school bieden wij na schooltijd ook beweeglessen aan voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar die (nog) niet bij ons op school zitten. Ouders mogen bij deze les aanwezig zijn, maar dit is niet verplicht. De Nijntje beweeglessen zijn elke dinsdag tot de meivakantie van 14:45 tot 15:30 bij ons in de speelzaal. Na deelname aan ongeveer 20 lessen ontvangt uw kind tijdens het beweegfeestje zijn beweegdiploma. De eerste twee lessen zijn gratis zodat u en uw kind kennis kunnen maken met de lessen. Daarna zijn de kosten €3,- per les of €65,- voor een heel schooljaar. 

Komt uw kind halverwege het schooljaar bij ons op school? In dit geval kan uw kind gewoon meedoen met de beweeglessen na schooltijd tot hij of zij echt naar school gaat. De beweeglessenserie wordt bij de kleuters afgemaakt. Doordat de beweeglessen bij ons in school zijn, is dit ook een mooie kans voor uw zoon of dochter om alvast kennis te maken met de school waar hij of zij straks naartoe gaat!

Enthousiast geworden? Kom een keer langs voor een proefles!

Meer weten? Neem gerust contact op met juf Meike via m.tanesha@debontetol.nl. Ook op www.beweegdiploma.nl  staat meer informatie. 

Meld je aan voor een proefles

Hoofdlogo Beweegdiploma.png