Nijntje Beweegdiploma

Nijntje Beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij ons het Nijntje Beweegdiploma halen!  

Wat is het Nijntje Beweegdiploma?

Het Nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

Bewegen met plezier

In de lessen peutergym van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartelust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter. 

WhatsApp Image 2022-10-31 at 21.31.19.jpeg

Meedoen

Het Nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangt jouw kind het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

De lessen bij obs De Bonte Tol

Leer je kind ook op een leuke manier de basis van bewegen! Het Nijntje Beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries:  

- Beweegdiploma 1 voor peuters en kinderen uit groep 1;
- Beweegdiploma 2 voor kinderen die beweegdiploma 1 al hebben en kinderen uit groep 2.

De kleuters die bij ons op school zitten krijgen één keer per week de Nijntje beweeglessen in de gymles en hebben in april hun beweegfeestje.

In het schooljaar 2023-2024 bieden wij op donderdagochtend de Nijntje beweeglessen aan voor kinderen van ongeveer 2,5 tot en met 4 jaar. De lessen worden gegeven op donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 8:30 tot 9:00 uur in onze speelzaal. De inloop is vanaf 8:20 uur. Ouders mogen bij de lessen aanwezig zijn, maar dit is niet verplicht. De eerste twee lessen zijn gratis, zodat de kinderen kennis kunnen maken met de beweeglessen. De kosten zijn €3,50 per les of €65 voor de hele cursus, van november tot de meivakantie.

Komt uw kind halverwege het schooljaar bij ons op school? In dit geval kan uw kind gewoon meedoen met de beweeglessen na schooltijd tot hij of zij echt naar school gaat. De beweeglessenserie wordt bij de kleuters afgemaakt. Doordat de beweeglessen bij ons in school zijn, is dit ook een mooie kans voor uw zoon of dochter om alvast kennis te maken met de school waar hij of zij straks naartoe gaat!

Enthousiast geworden? Kom een keer langs voor een proefles peutergym!

Meer weten? Neem gerust contact op met juf Meike via m.tanesha@debontetol.nl. Ook op www.beweegdiploma.nl  staat meer informatie. 

Meld je aan voor een proefles

Hoofdlogo Beweegdiploma.png