Nieuwe leerling

Nieuwe leerling

Als een kind vier jaar is geworden, mag hij/zij naar school. Het is belangrijk om een school te kiezen die het beste bij het kind en het gezin past. Daarom vinden we het op De Bonte Tol belangrijk dat je je goed oriënteert. 

Kennismaken met De Bonte Tol

Op onze website en in onze schoolgids is al een hoop informatie over onze school te vinden. Om meer te weten te komen én om de sfeer te komen proeven, kun je altijd bij ons terecht om een afspraak te maken.

Tijdens een rondleiding kun je de school ontdekken en zie je ook hoe het op school is onder schooltijd. Zo krijg je een goed beeld van de sfeer op De Bonte Tol. Om een afspraak te maken kun je ons bellen of het contactformulier invullen. 

Maak een afspraak

Onze missie en visie

Aanmelden

Als je je kind na de kennismaking wilt inschrijven op De Bonte Tol, kan dat door ons aanmeldformulier in te leveren.

Je krijgt het aanmeldformulier na een rondleiding en je kunt het downloaden via onderstaande link. Je kunt het formulier inleveren door het bij de administratie af te geven of door het ingevulde formulier per mail naar de administratie te sturen. Wij hanteren als school geen wachtlijst of uitgestelde plaatsing. Wel vinden we het fijn als nieuwe leerlingen zich zo vroeg mogelijk inschrijven, zodat we weten hoe groot de kleutergroepen worden en we in kunnen schatten hoeveel kleutergroepen er nodig zijn in de toekomst.  


Overstap

Bij aanmelding van een ouder kind, bijvoorbeeld door een verhuizing, gaan wij eerst met jullie in gesprek en hebben we kort contact met de huidige school. Dit doen wij voordat de inschrijving definitief is.

Bonte Tol-073.jpg

Wennen

Het kan best spannend zijn om voor het eerst naar de basisschool te gaan. Daarom geven wij nieuwe leerlingen de mogelijkheid om vijf dagdelen te wennen in de groep. Hierbij zijn de ouders van harte welkom om mee de groep in te gaan en samen een activiteit te kiezen.

Ongeveer een maand voor de vierde verjaardag van het kind, neemt de leerkracht contact op om de wenmomenten in te plannen.